Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

' Ενας κτηνοτρόφος, που αγαπά τα ζώα του.

Πολλοί φανατικοί φίλοι των ζώων επιλέγουν την χορτοφαγική διατροφή , όχι τόσο για λόγους υγείας , όσο για λόγους συμπόνοιας απέναντι στα ζώα, τα οποία αποδεδειγμένα, εκτρέφονται , μεταφέρονται και σφαγιάζονται κάτω από απαράδεκτες, απάνθρωπες και βασανιστικές συνθήκες.Η αποχή από το κρέας είναι μιά άριστη επιλογή, ωστόσο, είναι γεγονός , πως  χιλιετίες  τώρα ο άνθρωπος έχει εθιστεί στην διατροφή αυτή . Τις τελευταίες μάλιστα  δεκαετίες η κρεοφαγία έχει συνδεθεί με την κακώς εννοούμενη υλική ευημερία και είναι εξαιρετικά δύσκολο ,αν όχι ανέφικτο, η ανθρωπότητα μαζικά , να γίνει χορτοφάγος , εν μία νυκτί.

Μέχρι να φθάσουμε στο σημείο που κι ο τελευταίος επί της γής άνθρωπος, θα φέρεται φιλικά προς όλα τα άλλα έμβια όντα, υπάρχει , κατά την γνώμη μας μακρύς δρόμος, είναι όμως απόλυτα εφικτό και ηθικά δίκαιο να επιτύχουμε -εν τω μεταξύ- τη μέγιστη βελτίωση των συνθηκών εκτροφής και σφαγής  των ζώων. Αυτό , όσο δύσκολο και άν ακούγεται , βρίσκεται αποκλειστικά στο χέρι του καθενός από μας χωριστά  και όλων μαζί. Από την στιγμή, που θ΄αποφασίσουμε να μειώσουμε την συχνότητα και την ποσότητα του κρέατος που καταναλώνουμε, η εντατική εκτροφή , σταδιακά θα μειωθεί και στο τέλος θα εξαλειφθεί. Η βιομηχανία κρέατος, ανθεί και συντηρείται από την ζήτηση των καταναλωτών. ΄Οσο περισσότερο κρέας ζητάμε, τόσο περισσότερες μονάδες εκτροφής δημιουργούνται και γινόμαστε συνυπεύθυνοι ενός εγκλήματος,  όχι μόνο εις βάρος των ζώων , αλλά και εις βάρος της υγείας μας..

 Μοιραία λοιπόν, επιλέγοντας την μεσογειακή διατροφή, τα ωφέλη της οποίας κανείς επιστήμων δεν αμφισβητεί, θα μπορέσουμε σιγά σιγά να βάλουμε λουκέτο στα απάνθρωπα εκτροφεία ζώων απαιτώντας το κρέας που πότε πότε θα φθάνει στο πιάτο μας  , να προέρχεται από μικρές μονάδες παραδοσιακής εκτροφής. Σαν αυτές  που χιλιάδες χρόνια τώρα, είχε ο άνθρωπος . Εμείς οι ΄Ελληνες ξέρουμε τί σημαίνει αυτό.  Προβατάκια και κατσικάκια που βόσκουν αμέριμνα στους αγρούς, αγελαδίτσες που λιάζονται σε λιβάδια και κότες που σουλατσάρουν στις αυλές των σπιτιών. Διατροφή των ζώων με φυσικές τροφές και όχι με μεταλλαγμένα σκουπίδια.Ανάπτυξη του ζώου , σύμφωνα με την φύση, και όχι επιταχυνση της διαδικασίας με ορμόνες και διάφορα άλλα χημικά φάρμακα, που μας δηλητηριάζουν αργά.

Κανείς δεν θα χαιρόταν σήμερα, όσο φανατικός κρεατοφάγος και άν είναι, στη θέα χιλιάδων ζώων στιβαγμένων ανάμεσα σε διαχωριστικά, όπου περνούν την ζωή τους μέχρι την σφαγή , χωρίς να μπορούν κάν να γυρίσουν γύρω απ΄τον εαυτό τους. Και φυσικά κανείς δεν θα χαιρόταν σε ένα σφαγείο , όπου μαζικά με βάρβαρο και βίαιο τρόπο (αλλά και παράνομο, διότι δεν εφαρμόζεται η νομοθεσία) σφαγιάζονται έντρομα, ζώα κάθε είδους, ενώ αυτή η αγωνία των τελευταίων στιγμών τους, εκτός του ότι στοιχειώνει την σκέψη μας, (άν έχουμε αποκτήσει ιδίαν αντίληψιν του θέματος) δηλητηριάζει και το πιάτο μας. Είμαστε άνθρωποι και σε καμμία περίπτωση εδώ εμείς στο Μέλαθρο δεν υιοθετούμε την άποψη πως είμαστε πτωματοφάγοι και διεστραμμένοι., μόνο εκ του γεγονότος ότι ακόμα , τρώμε κρέας.

 Πιστεύουμε πως  η διαδικασία με την οποία ένα ζώο φθάνει μέχρι το ψυγείο μας , τον φούρνο και την κατσαρόλα μας , δεν  είναι σε όλους γνωστή και καλό θα ήταν αρχικά, να  εξαλείψουμε αυτή μας την άγνοια. Στο διαδίκτυο, κυκλοφορούν ατελείωτα βίντεο που δείχνουν την πραγματικότητα στην πολλή σκληρή μορφή της και καλό θα ήταν καθένας να ρίξει μιά φορά στη ζωή του την ματιά του στην πραγματικότητα αυτή, ώστε συνειδητά να προσπαθήσει να επανορθώσει αυτό το έγκλημα που συνετελείται τον τελευταίο αιώνα εις βάρος εκατομμυρίων αθώων ψυχών. ΄Εχουμε σκεφθεί μιά στιγμή πως αυτό το μαρτύριο μπορεί να είναι υπεύθυνο για τις εκατοντάδες νέες ασθένειες της εποχής μας  οι οποίες οφείλονται στην "κακή" διατροφή μας και στην έλλειψη ισορροπίας των τροφών που μπαίνουν στο στομάχι μας;

Εμείς εδώ , δεν θα σας συμβουλέψουμε , ούτε θα σας σοκάρουμε με σκληρές σκηνές βίας. Δεν είναι αυτός ο στόχος μας. Θα σας θυμίσουμε όμως πόσο πιό όμορφη μπορεί να γίνει η ζωή αυτών των αθώων τετραπόδων, που θυσιάζονται για την επιβίωσή μας,( άν και  δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει) όταν ο άνθρωπος παραμένει άνθρωπος, σπλαχνικός και σεβαστικός απέναντι σε κάθε μορφή ζωής. Το παράδειγμα έρχεται από την Ιαπωνία και ζητά μιμητές. Ο πολύ διαφορετικός αυτός κτηνοτρόφος λέγεται Otcha, ζει με 1200 γουρουνάκια στη φάρμα του. Τί το διαφορετικό θα μας πείτε, μπορεί να έχει αυτός από τους άλλους. Δείτε τις εικόνες και θα καταλάβετε.Προέρχονται από το newsbeast.gr. ΄Ολα τα έμβια όντα έχουν δικαίωμα να ζουν την ζωή τους με τον καλύτερο τρόπο, και να πεθαίνουν με αξιοπρέπεια. Μέχρι την μέρα, που ο άνθρωπος θα καταλάβει πως δεν διαφέρει απ΄αυτά κι΄επομένως,  πως είναι ανίερο να τρώει τους ομοίους του.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου